Showroom Design&Mood

Lucrări: amenajări interioare

Tip: showroom

Localizare: bd. Aurel Vlaicu, nr. 214, Constanţa

Data: 2016 – 2018

Suprafaţă desfăşurată: 1100mp

Stare: finalizat

Colaboratori: George Mişu (consultanţă), Atlas Concorde (consultanţă), Fabrikart (execuţie mobilier), Dekostyl Consturct (constructor)

Fotograf: Costin Gheorghe

Video: Clipe de Neuitat

În nord-vestul Constanţei, într-o zonă mixtă, a fost edificată o clădire cu scopul de a găzdui un showroom pentru finisaje, obiecte sanitare şi bucătării. Conceptul a pornit de la dorinţa de a avea un spaţiu cât mai liber, luminos, uşor de circulat şi flexibil. S-a dorit şi utilizarea cât mai eficientă a spaţiului, însă evitând aglomerarea de care suferă unele spaţii comerciale.

Parterul a fost impărţit in 3 zone – recepţie, zona de finisaje generale şi zona de finisaje deosebite, cu ambientele principale. Etajul este impărţit în zona de ambiente (amenajate de arhitecţi şi designeri locali), cea de expunere de produse, cea de bucătării şi cea de birouri. Între scara centrală şi birouri se croieşte o alveolă pentru discuţii, cu bar şi bucătărie deschisă, în care se găzduiesc evenimente. Acest spaţiu a apărut pe parcursul definitivării conceptului, din dorinţa beneficiarului de a oferi un mic „hub creativ” designerilor locali şi profesioniştilor din domeniu.

Puţinii pereţi adăugaţi au rolul de a demarca ambientele şi zonele de expunere şi nu urcă până în tavan, iar birourile au închideri doar parţiale, din sticlă. Plafonul rămâne astfel liber şi formele sale curbe oglindesc circulaţiile şi alveolele funcţionale, facilitând orientarea în spaţiu. Formele curbe care se regăsesc în intreaga clădire (stâlpi, plafoane, scară) creează un spaţiu fluid, care ghidează vizitatorul.

„Insulele” de pe plafon sunt dublate de linia corpurilor de iluminat, care deservesc astfel şi circulaţiile, şi exponatele. Împreună cu finisajul alb şi pardoseala deschisă la culoare, se conturează un spaţiu luminos, minimal care nu atrage atenţia de la exponate. Mobilierul este proiectat dupa acelaşi tipar – simplu, funcţional, discret. Detaliul se dă din accente negre, din textura profilelor metalice din plafon şi din vegetaţie. 

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

Showroom Design&Mood

Lucrări: amenajări interioare

Tip: showroom

Localizare: bd. Aurel Vlaicu, nr. 214, Constanţa

Data: 2016 – 2018

Suprafaţă desfăşurată: 1100mp

Stare: finalizat

Colaboratori: George Mişu (consultanţă), Atlas Concorde (consultanţă), Fabrikart (execuţie mobilier), Dekostyl Consturct (constructor)

Fotograf: Costin Gheorghe

Video: Clipe de Neuitat

În nord-vestul Constanţei, într-o zonă mixtă, a fost edificată o clădire cu scopul de a găzdui un showroom pentru finisaje, obiecte sanitare şi bucătării. Conceptul a pornit de la dorinţa de a avea un spaţiu cât mai liber, luminos, uşor de circulat şi flexibil. S-a dorit şi utilizarea cât mai eficientă a spaţiului, însă evitând aglomerarea de care suferă unele spaţii comerciale.

Parterul a fost impărţit in 3 zone – recepţie, zona de finisaje generale şi zona de finisaje deosebite, cu ambientele principale. Etajul este impărţit în zona de ambiente (amenajate de arhitecţi şi designeri locali), cea de expunere de produse, cea de bucătării şi cea de birouri. Între scara centrală şi birouri se croieşte o alveolă pentru discuţii, cu bar şi bucătărie deschisă, în care se găzduiesc evenimente. Acest spaţiu a apărut pe parcursul definitivării conceptului, din dorinţa beneficiarului de a oferi un mic „hub creativ” designerilor locali şi profesioniştilor din domeniu.

Puţinii pereţi adăugaţi au rolul de a demarca ambientele şi zonele de expunere şi nu urcă până în tavan, iar birourile au închideri doar parţiale, din sticlă. Plafonul rămâne astfel liber şi formele sale curbe oglindesc circulaţiile şi alveolele funcţionale, facilitând orientarea în spaţiu. Formele curbe care se regăsesc în intreaga clădire (stâlpi, plafoane, scară) creează un spaţiu fluid, care ghidează vizitatorul.

„Insulele” de pe plafon sunt dublate de linia corpurilor de iluminat, care deservesc astfel şi circulaţiile, şi exponatele. Împreună cu finisajul alb şi pardoseala deschisă la culoare, se conturează un spaţiu luminos, minimal care nu atrage atenţia de la exponate. Mobilierul este proiectat dupa acelaşi tipar – simplu, funcţional, discret. Detaliul se dă din accente negre, din textura profilelor metalice din plafon şi din vegetaţie. 

Render:

© Victor Ciurea 2021