Casele C7

Lucrări: arhitectură şi amenajări exterioare

Tip: locuinţe cuplate

Localizare: Moşniţa Nouă, Timiş

Data: 2021 –

Suprafaţă desfăşurată: 2x 150mp

Stare: în desfăşurare

În localitatea Moşniţa Nouă, situată la 8km de centrul municipiului Timişoara, clienţii au dorit proiectarea a două locuinţe unifamiliale cu suprafaţă desfăşurată de 150mp maxim pentru fiecare.

Pentru optimizarea bugetului s-a optat pentru soluţia de case în oglindă, cu regim de înălţime redus (parter şi etaj) şi geometrie simplă, dar cu cerinţe moderne – vitraje de dimensiuni mari, acoperiş tip terasă, spaţii interioare luminoase, eficienţă energetică.

Compartimentarea urmează soluţia de bază pentru o familie tânără, cu zonă de zi la parter (open-space şi cameră multifuncţională) şi zonă de noapte la etaj (două dormitoare). De asemenea, soluţia lasă posibilitatea supraetajării pentru suplimentarea spaţiilor necesare în viitor. Mobilarea este atent gândită astfel încât să se utilizeze cât mai practic cei 110mp utili.

S-a pus un accent deosebit pe lumina naturală – camere au adâncime mică, ferestre mari, iar open-space-ul beneficiază de deschidere dublă (capete opuse) şi vitraj la partea superioară spre nord-vest (ca lumina să pătrundă în interiorul spaţiului).

Deşi amprenta construcţiilor propuse este dictată de reglementările urbanistice, curţile pot fi mobilate practic, cu mici diferenţe – în stânga se pot parca în interirul terenului multiple autoturisme, în timp ce în dreapta se poate construi un garaj pentru un autoturism. Curţile principale vor fi amenajate în partea din spate, datorita retragerilor de 6m de la limitele posteriaoare de proprietate. De asemenea, volumului etajului se retrage 3m din spate pentru a permite o iluminare mai bună şi pentru a nu accentua înălţimea construcţiei înspre curte.

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

© Victor Ciurea 2021