Casa O1

Lucrări: arhitectură, amenajări exterioare

Tip: locuinţă individuală

Localizare: Constanţa

Data: 2017 – 

Suprafaţă desfăşurată: 650mp

Stare: în aprobare

Colaboratori: Clara Ionaşcu | IMC Studio (structură, consultanţă)

Edificiul studiat, care se află într-o stare avansată de degradare, a fost achiziţionat de client cu scopul de a fi renovat şi transformat în locuinţă unifamilială. Imobilul cu etaj şi pod neamenajat are avantajul poziţionării la capătul unei străzi liniştite şi iese în evidenţă datorită amprentei mari şi aşezării izolate.

Se propune păstrarea amprentei şi volumetriei existente, cu intervenţii la compartimentare şi la faţade pentru a aduce construcţia la un standard modern de locuire şi pentru a îndrepta modificări survenite în decursul a zeci de ani:

– accesele se mută pentru a deservi noua compartimentare şi pentru a pune în valoare faţadele;

– ferestrele se măresc pentru a lumina camerele cu adâncime mare şi inălţime interioară de peste 3,5m;

– unele elemente se modifică pentru a fi mai aproape de forma iniţială (cum ar fi balconul de pe colţ de la etaj);

– se adaugă elemente precum copertinele, jardinierele şi fereastra verticală de la scara principală;

– cu ajutorul compartimentarilor noi se amenajează spaţii de locuit moderne, de dimensiuni mari, în locul camerelor mici existente – zona de zi şi bucataria însumează 90mp, toate dormitoarele şi băile au ferestre, scara principală este regândită şi mai bine pusă în valoare, podul cu turnul etajului 2 devin cameră multifuncţională.

Construcţia propusă este astfel un mix de elemente neo-româneşti (majoritatea pe faţadele principale) şi intervenţii moderne punctuale (faţada dinspre curte cu ferestrele generoase), care se combina pentru a readuce la viaţă o clădire uitată.

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

Casa O1

Lucrări: arhitectură, amenajări exterioare

Tip: locuinţă individuală

Localizare: Constanţa

Data: 2017 – 

Suprafaţă desfăşurată: 650mp

Stare: în aprobare

Colaboratori: Clara Ionaşcu | IMC Studio (structură, consultanţă)

Edificiul studiat, care se află într-o stare avansată de degradare, a fost achiziţionat de client cu scopul de a fi renovat şi transformat în locuinţă unifamilială. Imobilul cu etaj şi pod neamenajat are avantajul poziţionării la capătul unei străzi liniştite şi iese în evidenţă datorită amprentei mari şi aşezării izolate.

Se propune păstrarea amprentei şi volumetriei existente, cu intervenţii la compartimentare şi la faţade pentru a aduce construcţia la un standard modern de locuire şi pentru a îndrepta modificări survenite în decursul a zeci de ani:

– accesele se mută pentru a deservi noua compartimentare şi pentru a pune în valoare faţadele;

– ferestrele se măresc pentru a lumina camerele cu adâncime mare şi inălţime interioară de peste 3,5m;

– unele elemente se modifică pentru a fi mai aproape de forma iniţială (cum ar fi balconul de pe colţ de la etaj);

– se adaugă elemente precum copertinele, jardinierele şi fereastra verticală de la scara principală;

– cu ajutorul compartimentarilor noi se amenajează spaţii de locuit moderne, de dimensiuni mari, în locul camerelor mici existente – zona de zi şi bucataria însumează 90mp, toate dormitoarele şi băile au ferestre, scara principală este regândită şi mai bine pusă în valoare, podul cu turnul etajului 2 devin cameră multifuncţională.

Construcţia propusă este astfel un mix de elemente neo-româneşti (majoritatea pe faţadele principale) şi intervenţii moderne punctuale (faţada dinspre curte cu ferestrele generoase), care se combina pentru a readuce la viaţă o clădire uitată.

Situaţie existentă:

Soluţie propusă:

Interior:

© Victor Ciurea 2021