Casa M8 | exterior

Lucrări: amenajări exterioare

Tip: locuinţă individuală

Localizare: Constanţa

Data: 2020

Suprafaţă desfăşurată: 150mp

Stare: finalizat

Casa M8 este separată de aleea de acces printr-o curte ocupată în totalitate de o platformă betonată, spre care sunt orientate ferestrele camerelor din casa M8. Accesul din casă se va face de la acelaşi nivel 0 cu terasa amenajată, dintr-un open-space şi un dormitor pentru oaspeţi.

Problema principală – lipsa spaţiilor verzi – este rezolvată printr-o serie de jardiniere supradimensionate din beton, în care se va planta vegetaţie medie, cu arbori punctual. Acestea se vor dubla cu oglinzi de apă (cu fântâni tip cascadă) şi bănci suspendate, care dau jardinierelor o scară umană. Acestea au şi rolul de a ascunde împrejmuirea de 3m înălţime şi reprezintă oaze de linişte în jurul unui spaţiu liber, lăsat ca loc de joacă pentru copii.

În dreptul bucătăriei se va adăuga un corp de mobilier pe structură de metal şi lemn care ascunde la interior o bucătărie de vară, protejată pe tot parcursul anului. La capătul opus şi îngust al curţii se creează o zonă intimă care deserveşte dormitorul de oaspeţi.

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

© Victor Ciurea 2021