Casa M11

Lucrări: arhitectură

Tip: locuinţă individuală şi birou

Localizare: Constanţa

Data: 2021 –

Suprafaţă desfăşurată: 550mp

Stare: în desfăşurare

Colaboratori: Clara Ionaşcu | IMC Studio (structură, consultanţă)

Terenul de colţ de 370mp urmează să se elibereze de construcţii, iar în locul lor se propune o locuinţă unifamilială pentru trei 3 generaţii.

Pentru a urma caracterul zonei, soluţia aleasă este de volum care creeaza un front continuu la stradă spre nord, pe directia lungă, împreună cu clădirea învecinată spre vest. Pe colţul lotului se face racordul dintre cele două străzi prin rotunjirea volumului, iar etajele se retrag succesiv pentru a diminua impactul vizual al construcţiei. Astfel rezultă la parter o serie de curţi de vegetaţie care formează un filtru între stradă şi interiorul locuinţei.

Spre sud se află curtea principală, spre care sunt orientate ferestrele camerelor de locuit. Spre străzi la nord şi vest vor fi orientate ferestrele camerelor tehnice, circulaţiilor şi bă, ascunse în curţile interioare la parter şi în spatele unui riflaj de lemn la etaj.

Locuinţa este împărţită pe orizontală între bunici şi părinţii cu copii în proporţii de 40-60%. Pe verticală este o delimitare între zona de zi (parter) şi zona de noapte: etaj 1 pentru bunici şi părinţi şi etaj 2 retras pentru copii (cu propria terasă acoperită).

Construcţia nouă va fi acaparată de vegetaţie, care se întinde din spaţiul verde principal al grădinii în curţile interioare de la stradă, dar şi între dalele platformelor din parter, în jardiniere la etaje (pe întreaga lungime a faţadelor) şi în terasa de la etajul 2 în ghivece (pentru vegetaţie medie şi înaltă).

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

Casa M11

Lucrări: arhitectură

Tip: locuinţă individuală şi birou

Localizare: Constanţa

Data: 2021 –

Suprafaţă desfăşurată: 550mp

Stare: în desfăşurare

Colaboratori: Clara Ionaşcu | IMC Studio (structură, consultanţă)

Terenul de colţ de 370mp urmează să se elibereze de construcţii, iar în locul lor se propune o locuinţă unifamilială pentru trei 3 generaţii.

Pentru a urma caracterul zonei, soluţia aleasă este de volum care creeaza un front continuu la stradă spre nord, pe directia lungă, împreună cu clădirea învecinată spre vest. Pe colţul lotului se face racordul dintre cele două străzi prin rotunjirea volumului, iar etajele se retrag succesiv pentru a diminua impactul vizual al construcţiei. Astfel rezultă la parter o serie de curţi de vegetaţie care formează un filtru între stradă şi interiorul locuinţei.

Spre sud se află curtea principală, spre care sunt orientate ferestrele camerelor de locuit. Spre străzi la nord şi vest vor fi orientate ferestrele camerelor tehnice, circulaţiilor şi bă, ascunse în curţile interioare la parter şi în spatele unui riflaj de lemn la etaj.

Locuinţa este împărţită pe orizontală între bunici şi părinţii cu copii în proporţii de 40-60%. Pe verticală este o delimitare între zona de zi (parter) şi zona de noapte: etaj 1 pentru bunici şi părinţi şi etaj 2 retras pentru copii (cu propria terasă acoperită).

Construcţia nouă va fi acaparată de vegetaţie, care se întinde din spaţiul verde principal al grădinii în curţile interioare de la stradă, dar şi între dalele platformelor din parter, în jardiniere la etaje (pe întreaga lungime a faţadelor) şi în terasa de la etajul 2 în ghivece (pentru vegetaţie medie şi înaltă).

© Victor Ciurea 2021