Casa M10

Lucrări: arhitectură

Tip: locuinţă individuală şi birou

Localizare: Constanţa

Data: 2021 –

Suprafaţă desfăşurată: 320mp

Stare: în desfăşurare

Colaboratori: Clara Ionaşcu | IMC Studio (structură, consultanţă)

Urbanismul haotic creeaza adeseori situaţii dificile. În cazul de faţă, beneficiarii au achiziţionat un teren de colţ cu o construcţie nefinalizată care nu respectă reglementările urbanistice existente – amprenta şi suprafata totală sunt mult peste cele admise în zonă, nu există locuri de parcare în interiorul terenului şi înălţimea maximă este depăşita.

Construcţia urmează să fie finalizată cu păstrarea volumului existent, dar cu transformarea acoperişurilor în terase pentru a micşora înălţimea maximă. Golurile de pe faţadele stradale şi interioare se vor înlocui cu altele de dimensiuni mai mari şi poziţionate astfel încât să lumineze camerele adânci. Golurile de pe faţadele laterale se vor închide, fiind pe limită de proprietate.

În prezent, curtea rămasă de 16mp este betonată şi ocupată parţial de o scară exterioară. Aceasta urmeazăa să fie demolată, iar 11mp se vor transforma în spaţiu verde, amenajat ca o mică gradină. De asemenea, peste etajul 1 se propune o terasă verde de 30mp.

La interior, labirintul de camere de dimensiuni mici se va recompartimenta în spaţii deschise pe fiecare etaj, delimitate prin compartimentări uşoare, cu influenţe din arhitectura japoneză – la parter vor fi zona de gătit şi un birou, la etajul 1 zona de zi şi un dormitor, iar etajul 2 dormitorul matrimonial.

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

© Victor Ciurea 2021