Casa B5

Lucrări: arhitectură, amenajări interioare şi exterioare

Tip: locuinţă individuală

Localizare: Constanţa

Data: 2017 –

Suprafaţă desfăşurată: 200mp

Stare: în desfăşurare

în prezent, pe situl studiat de peste 800mp se aflăa o locuinţă parter, un garaj şi înca doua curpuri anexe. Tema de proiectare presupune modificarea locuinţei existente (care este inca în stare bună), cu intervenţii la compartimentare, extinderea bucăatărei, refacerea acoperişului şi remodelarea faţadelor. Cele trei anexe se demolează, iar pe amprenta garajului se ridică un studio conectat la locuinţa principală printr-o terasă acoperită şi copertine, formând o curte interioară, amenajată ca gradină.

Cele mai utilizate spaţii urmează să fie bucătăria (cu vitraj mare propus) şi terasa acoperită, care beneficiază de vedere dublă – spre sud la curtea interioară şi spre nord la grădina de 400mp. Acoperirea protejează terasa de intemperii, copertina dublă din sud de soare, şi un vitraj mobil spre nord protejează de vânt.

Urmează să fie amenajate cu aceeaşi formulă de platforme şi jardiniere şi curtea dinspre stradă, dar şi culoarul lateral, creând o imagine unitară în jurul locuinţei.

Atelier Ciurea

Arhitectură & Design

T (+40) 722 925 669

E contact@victorciurea.com

Casa B5

Lucrări: arhitectură, amenajări interioare şi exterioare

Tip: locuinţă individuală

Localizare: Constanţa

Data: 2017 –

Suprafaţă desfăşurată: 200mp

Stare: în desfăşurare

În prezent, pe situl studiat de peste 800mp se aflăa o locuinţă parter, un garaj şi înca doua curpuri anexe. Tema de proiectare presupune modificarea locuinţei existente (care este inca în stare bună), cu intervenţii la compartimentare, extinderea bucăatărei, refacerea acoperişului şi remodelarea faţadelor. Cele trei anexe se demolează, iar pe amprenta garajului se ridică un studio conectat la locuinţa principală printr-o terasă acoperită şi copertine, formând o curte interioară, amenajată ca gradină.

Cele mai utilizate spaţii urmează să fie bucătăria (cu vitraj mare propus) şi terasa acoperită, care beneficiază de vedere dublă – spre sud la curtea interioară şi spre nord la grădina de 400mp. Acoperirea protejează terasa de intemperii, copertina dublă din sud de soare, şi un vitraj mobil spre nord protejează de vânt.

Urmează să fie amenajate cu aceeaşi formulă de platforme şi jardiniere şi curtea dinspre stradă, dar şi culoarul lateral, creând o imagine unitară în jurul locuinţei.

Situaţie existentă:

Soluţie propusă:

© Victor Ciurea 2021